Terapeutisk behandling
Samtal

Personcentrerad terapi är en icke-direktiv rådgivning grundad av Carl Rogers inom den humanistiska psykologin. Här sätts människan, som anses besitta en medfödd känsla av självförverkligande och tendens till fulländning, i centrum. Patienten är själv den som är bäst på att analysera sin situation och hitta lösningen för sina problem med stöd och hjälp.

Ofta längtar människor – kanske även Du – efter en mogen lyssnare. En neutral person med förståelse och värme, som har tystnadsplikt genom sin utbildning och yrke. Kom med allt som du önskar berätta för någon. Att prata kan hjälpa dig att bli redo att hitta kraft för dina nya tankar.

 

Bildterapi

Måla dig färgglad och bli färgrik. När livets utmaningar kräver nya impulser och svåra situationer en ny livsinställning för att åstadkomma förändringar, kan det vara en hjälp att måla med akvarellfärger. Det kan bli ett stöd speciellt under vintermörkret då utmaningarna kanske är som störst. Här får du måla under erfaren ledning och en chans att uppleva din naturliga kreativitet.

 

Kraniosakral balans

På samma sätt som andning och hjärta har en rytm, finns det en kraniosakral puls i vår kropp. Den upplevs som flödet av vätskan i ryggraden som rör sig mellan huvud (kranium)och korsben (sacrum). När flödet minskas, torkar upp eller kommer i obalans påverkar det hela kroppen och hälsan. Pulsen finns hos oss hela livet och styr att vi växer i en harmonisk rytm.
Osteopaten Dr. W. Sutherland kallade pulsen Breath of Life.

Terapin är en mjuk och lugn behandling för att hjälpa kroppen hitta tillbaka till harmoni. Den går ut på att genom lätt beröring lösa spänningar och stödja rörelserna i kroppens och huvudets ben-, membran-, muskel- och vätskesystem.
Kroppen kan slappna av och regenerationen och förnyelsen börjar genom att hälsans resurser förstärks.

Terapin kan användas för alla vuxna människor. Den anpassas enkelt till små barn för att skapa avslappning och återhämtning efter födelsens stora utmaning.
För äldre används terapin i förebyggande syfte, för att stärka kroppen och hålla kroppens organsystem friskt längre.

 

Kirofonetik

Är en terapi som ser ut som massage. Här kombineras språk och beröring för att ge en stimulerande och lugnande kroppsupplevelse.
Terapin har utvecklads av log. Dr. Alfred Baur från Österrike och bygger på tanken att språkets ljud och kroppens rörelser utvecklas tillsammans. 

Med händerna (cheires, grek) stryker terapeuten över patientens rygg, armar eller ben och uttalar samtidigt ljud. På så sätt förstärks ljudet av ett lätt tryck, värme och strykningarnas form.

Metoden används för barn med t.ex. sömnsvårigheter, beteendestörningar och även inlär-ningssvårigheter. För vuxna finns goda erfarenheter av behandling vid smärta, kramp, stress och olika organsjukdomar.
Kirofonetik används i samarbete med läkare inom allmänmedicinen.

 

Lisa Staeves

Behandlingarna utförs av Lisa Staeves.
Lisa Staeves är en certifierad och erfaren terapeut med gedigen utbildningsbakgrund i Sverige och Tyskland. Hon bedriver idag sin egen verksamhet på Mellby Atelier.

Varje behandling anpassas individuellt.
Ring eller mejla för bokning av tid samt uppgifter om pris.

print